divider

verzet en hoger beroep tegen failliet verklaring

Als u onterecht failliet bent verklaard, ga dan direct naar een advocaat. U heeft namelijk maar een hele korte termijn om de uitspraak ongeldig te laten verklaren.


Wat is verzet?

Als u niet aanwezig was bij de rechtszitting en u bent het niet eens met de uitspraak, dan kunt u verzet aantekenen bij de rechtbank. Deze zaak wordt overigens wel behandeld bij een andere rechter. De termijn voor verzet is kort: 14 dagen.

Voor het instellen van verzet heeft u een advocaat nodig. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort zaken.

Wat is hoger beroep?

Als u aanwezig was bij de rechtszitting en u bent het niet eens met de uitspraak, dan kunt u hoger beroep instellen bij een hogere rechter. De zaak wordt behandeld door 3 rechters bij het Gerechtshof.  De termijn voor hoger beroep is kort: 8 dagen.

Voor het aantekenen van hoger beroep heeft u een advocaat nodig. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort zaken.

Ik wil in hoger beroep of verzet instellen. Wat moet ik doen?

  • U kunt meestal binnen een dag bij ons kantoor terecht voor een afspraak.
  • De afspraak moet telefonisch worden voorbereid, zodat we kunnen aangeven welke papieren u nodig heeft voor een bespreking.
  • Als iemand (een persoon of een bedrijf) geld ter beschikking wil stellen om u uit het faillissement te halen, dan moeten wij met deze persoon een werkwijze afspreken. Neemt u hem of haar mee naar de bespreking.

 

Als u onterecht failliet bent verklaard, ga dan direct naar een advocaat. U heeft namelijk maar een hele korte termijn om de uitspraak ongeldig te laten verklaren.

 

Lees hier meer over verzet en hoger beroep

 

Deel deze pagina