divider

faillissement aanvragen om te kunnen incasseren

Wie te weinig geld heeft om al zijn schuldeisers te betalen, kiest er vaak voor om bepaalde schulden wel, en andere niet te betalen. Door een faillissement aan te vragen dwingt een schuldeiser voorrang af.


U bent schuldeiser

Een faillissementsaanvraag is een snelle en goedkope rechtbankprocedure die u kunt inzetten om druk uit te oefenen op een persoon of bedrijf met een schuld aan u. Er zijn maar een paar voorwaarden waar u aan moet voldoen. Deze wettelijke eisen leggen we op deze site uit. U kunt vaak zelf wat voorwerk doen om de advocaatkosten laag te houden. Het komt geregeld voor dat uw debiteur betaalt omdat hij niet failliet wil gaan. En als hij toch failliet gaat, dan weet u tegen lage kosten waar  aan toe bent.

Advocaat is nodig

Faillissement is weliswaar een snelle en goedkope rechtbankprocedure, maar ook een serieuze procedure waar nogal wat gevolgen aan vast zitten. Daarom is inschakeling van een advocaat wettelijk verplicht. Wij beoordelen of uw vordering geschikt is voor een faillissementsaanvraag. De vordering moet voldoende hard zijn, anders moet u eerst procederen om het bedrag vast te stellen. Daarna kunt u overigens alsnog kiezen voor de faillissementsaanvraag.

Wat voor soort schuldeiser bent u?

Wij willen ook met u bespreken of het aanvragen van faillissement voor u het beste alternatief is. De ene schuldeiser is de andere niet. Misschien wacht u op een aanvraag van een andere, grotere schuldeiser, zoals de bank of een verhuurder. Maar deze kunnen goede redenen hebben om helemaal niet over te gaan tot faillissementsaanvraag. Bijvoorbeeld omdat zij financiële zekerheden hebben die u niet heeft. Uiteraard bepaalt u zelf of u doorzet; wij helpen u graag inzichtelijk te maken hoe de belangen liggen.

 

Ik wil weten wat de wettelijke eisen zijn

 

Ik wil meer weten over de kosten

 

Wie te weinig geld heeft om al zijn schuldeisers te betalen, kiest er vaak voor om bepaalde schulden wel, en andere niet te betalen. Door een faillissement aan te vragen dwingt een schuldeiser voorrang af.

 

Deel deze pagina